Skorstensrenovering Sundsvall 2018-05-16T22:43:23+00:00

Skorstensrenovering Sundsvall

Varför Skorstensrenovering Sundsvall ? Det mesta åldras med tiden, vanligtvis på grund av olika typer av slitage. Man kanske kan tro att skorstenen inte faller in i den kategorin men så är inte fallet. Den åldras precis likadant som de mesta annat. Ju oftare du eldar i den desto fortare uppstår det små skador och slitage men även fast du aldrig rör den kommer det någon gång med största sannolikhet uppstå en skada. Hur kan det uppstå skador på en skorsten, speciellt om de är murade.

Den absolut vanligaste orsaken är att du under en lång tid har eldat i den och aldrig rengjort eller ens sett över skicket på den.  Då kan det lätt uppstå sotavlagringar som sedan kan antända eller små sprickor som börjar läcka giftiga gaser.

Men vad gör då för att veta vilket skick din skorsten är i? Det absolut bästa du kan göra är att anlita en utbildad sotare som sedan kan gå igenom hela skorstenen och avgöra ifall den har utsatts för slitage eller ligger i riskzonen. Är din skorsten i bra skick behöver du inte göra något mer än att luta dig tillbaka i soffan och fortsätta att njuta av den vackra brasan. Har du dock oturen att äga en skorsten som har råkat ut för skador behöver du åtgärda det så fort som möjligt och inte elda mer innan dess.

Laga skorsten Sundsvall

Det finns flera olika vägar att gå för att genomföra en skorstensrenovering Sundsvall. Det bästa, för att vara helt säker på att det blir bra gjort, är som med det mesta annat att anlita en duktig hantverkare. När en hantverkare utför en skorstensrenovering Sundsvall brukar de vanligtvis göra detta på tre olika sätt, antingen genom att glidgjuta, genom att installera ett insatsrör eller genom att mura om hela skorstenen. Vilken metod de väljer att använda beror lite på viket skick din skorsten är i och hur den ser ut.

Glidgjuta

När man glidgjuter en skorsten putsar man insidan av skorstenspipan med hjälp av ett keramiskt eldfast bruk som resulterar i en hel och tät kanal som dessutom Skorstensrenovering Sundsvall Laga skorsten Sundsvall har slätare väggar och är mindre.

Insatsrör

Ett instatsrör är ett rör som installeras på insidan av rökkanalen för att kunna förstärka den utan att behöva göra om hela skorstenen. Är din skorsten inte helt rak finns det dessutom böjbara modeller.

Mura om

Ifall inget av de ovanstående metoderna fungerar, vanligtvis för att skorstenen är i mycket dåligt skick, kan den behöva muras helt och hållet. I dessa fallen brukar man försöka använda sig av samma material som tidigare.

Vart ska jag vända mig?

Om du nu behöver en skorstensrenovering Sundsvall , kan det vara ganska svårt att veta vart man bör vända sig. Vem är bäst? Vem är billigast? Kommer de att klara av uppdraget? Listan på frågor kan göras hur lång som helst. Det är på grund av detta värmehjälpen.se finns till hands. Skicka endast in det du behöver hjälp med till oss så kommer vi helt kostandsfritt att skicka dig offerter från kvalitetssäkrade företag i din stad eller i närheten av din stad. Du får sedan sitta i lugn och ro och jämföra och fundera på vilket företag du väljer att anlita. Behöver du hjälp med skorstensrenovering Sundsvall ? Använd formuläret nedan för att få minst en offert skickad till dig.

  • Vad behöver du hjälp med?

    • Vart ska arbetet utföras?

  • Dina Kontaktuppgifter