Luftvärmepump Värnamo Copy 2018-05-24T09:40:43+00:00

Luftvärmepump Värnamo

En luftvärmepump Värnamo är ett väldigt vanligt värmesystem i både äldre hus och nyproduktioner. Det finns lite olika typer av luftvärmepumpar men den vanligaste är luft-luftvärmepumpen. Den fungerar på så sätt att du har en inomhusdel och en utomhusdel. Utomhusdelen sugen in utomhusluften för att sedan värma upp den och med hjälp av inomhusdelen sedan sprida runt den varma luften inne i huset. Även fast pumpen enbart använder sig av utomhusluften för att värma huset fungerar den ändå bra ända ner till – 20 grader. Detta innebär att den även fungerar bra uppe i Norrland som många inte tror. Dock kan den ibland ha det lite tufft att värma upp ett helt hus så det kan vara smart att ha ett kompletterande värmesystem utöver luft-luftvärmepumpen, t.ex. en kamin.

Bergvärme är en annan typ av luftvärmepump Värnamo som många hushåll använder sig av. Det kan vara lite svårt att förstå varför bergvärmen klassas som en luftvärmepump. Den gör det för att delen som sprider värmen i huset ofta är en liknande pump till den som används till en luft-luftvärmepump. Men själva värmen produceras på ett helt annat sätt. Bergvärmen använder sig inte utav utomhusluften som luft-luftvärmepumpen gör utan värmen som har lagrats i marken under sommaren från solen. För att utvinna denna värme borrar man ett hål i marken och för ner en slang med vätska som sedan pumpas runt och värms upp av den lagrade värmen. Värmen förs sedan in i huset och vidare in i värmesystemet där den både kan värma upp huset och ge tappvatten. Då du borrar för bergvärme är det viktigt att du borrar ett hål som är anpassat efter husets behov. Djupare hål utvinner mer värme och tvärtom. Utvinner du mer energi än ditt hus gör av med går överflödet till spillo och i värsta fall kan det leda till att solen inte hinner värma upp marken lika snabbt som du gör av med värmen. Då kommer din bergvärme få nedsatt effekt och tillslut inte fungera alls.

Luft-vattenvärmepump är en annan luftvärmepump som är vanlig i Sverige. Den här är det dock inte lika många som vet hur den fungerar. Denna luftvärmepump består också av en utomhusdel och en inomhusdel. Inomhusdelen är lik de andra, alltså en pump som sprider värmen runt om i huset. Utomhusdelen består av ett köldmedium som ofta är en vätska. Köldmediumet värms upp av värmen utomhus. Värmen förs sedan vidare in i huset där du då kan utvinna både tappvatten och värme. Denna värmelösning använder sig enbart att värmen som finns ute i naturen vilket gör det till ett alternativ som är snällt mot miljön.

Är du sugen på att installera någon av dessa luftvärmepumpar? Då har du kommit helt rätt. Värmehjälpen hjälper dig som behöver installera ett nytt värmesystem i ditt hus. Använd formuläret nedan för att få offerter från olika företag skickade till dig, helt kostnadsfritt. Vi gör grovjobbet och du behöver enbart sitta i lugn och ro och jämföra dina offerter. Utöver luftvärmepump Värnamo erbjuder vi dessutom hjälp med andra värmesystem också.

Luftvärmepump Värnamo

  • Vad behöver du hjälp med?

    • Vart ska arbetet utföras?

  • Dina Kontaktuppgifter