Kaminer Skövde 2018-05-14T12:04:34+00:00

Kaminer Skövde

Vi hjälper dig att hitta rätt leverantör och montör av kaminer Skövde .

Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret nedan så skickar vi vidare din förfrågan till en erkänd

Att installera en kamin i sitt hus kanske inte kan kännas som det enklaste du kan göra. Hur går du tillväga? Vart börjar du? Vart ska du vända dig?

Kaminer är en väldigt uppskattad värmekälla då de både är väldigt snygga inredningsdetaljer men också effektiva på att värma upp huset. Har du inte turen att få med en kamin i ditt husköp förstår vi absolut att du är sugen på att installera kaminer Skövde .

Det första du bör göra innan du installerar en kamin är att bestämma vilken sorts kamin som passar dig bäst. Här är det framförallt vilket uppvärmningsbehov du har. Du kanske vill kunna försörja hela huset eller bara en liten del av rummet en kort stund. Nedan listar vi några av de vanligaste kaminerna och dess funktioner.

  • Vad behöver du hjälp med?

    • Vart ska arbetet utföras?

  • Dina Kontaktuppgifter

Täljstenskamin

En täljstenskamin är en kamin gjord av, precis som namnet, av täljsten. Denna modell är väldigt effektiv på att lagra värme och kan täcka stora delar av ditt hus värmebehov. En lite modell kan värma ett helt fritidshus.

Dessa kaminer är perfekt i stugan eller i huset som behöver en alternativ värmekälla. Det blir både mysigare och billigare uppvärmning!

kaminer Skövde

Gjutjärnskamin

Gjutjärnskaminer finns i både gammaldags och ny design. Dessa är ofta lite mindre och nätta vilket innebär att de är perfekt för dig med lite begränsat utrymme. De är inte lika effektiva på att värma upp huset som en täljstenskamin. Dessa passar perfekt som ett komplement till ditt redan befintliga värmesystem. Det går även att laga mat på en gjutjärnskamin som fungerar perfekt vid till exempel ett strömavbrott eller annan händelse som du medför att ditt vanliga kök inte går att använda.

Braskamin

En braskamin är ofta gjord på stål och glas. Dessa är inte en kaminer som lagrar energi under en lägre tid för att sedan värma upp huset utan strålar istället ut värmen direkt i rummet. Braskaminer är bäst lämpade för de som eldar för stämning eller för att värma upp ett kallt rum. Kaminerna är väldigt lätta att installera och finns i alla möjliga modeller och utföranden. Du kommer garanterat att hitta någon som passar dig och ditt hem.

installera kamin Skövde

Kakelkamin

En kakelkamin är en braskamin som är täckt v ett hölje med kakel. Det gör att braskaminen blir effektivare på att lagra värmen och värmer då upp huset under en längre tid istället för att stråla ut värmen direkt. En kakelkamin är prefekt för den som är sugen på en kakelugn men inte har möjlighet att bygga ett fundament. Kakelkaminerna är oftast lite dyrare än en vanlig braskamin men kan vara värt det i längden.

kaminer Skövde

Vattenmantlad kamin

En vattenmantlad kamin är en kamin med en inbyggd vattenkassett som lagrar värmen. Detta är ett väldigt effektivt och billigt sätt att få antingen tappvatten eller varmvatten till ditt befintliga vattenburna värmesystem. Samtidigt som du kan njuta framför din varma kamin värmer du upp ditt värmesystem. Dessa kaminer är ganska avancerade att installera vilket gör de lite dyrare, se det dock som en investering då du underlättar för värmesystemet i ditt hus markant.

kamin Skövde

Murspis

En traditionell öppen spis med en insatskamin. Denna är väldigt effektiv på att lagra värme då den lagras inne i betongen under en lång tid. Denna är perfekt för dig som vill ha en effektiv uppvärmning samtidigt som en snygg designad öppen spis. Då dessa ofta väger väldigt mycket kan golvet behöva förstärkas innan du installerar en murspis.

Installera kamin Skövde

Vi kan kaminer Skövde

Nu när vi har gått igenom 6 av de vanligaste typer av kaminer Skövde kanske du börjar ha en aning om vilken du behöver. Kanske en täljstenskamin för att värma upp stugan eller en braskamin i vardagsrummet för det är lite kallare där än i de andra rummen? Men nu när du har kommit fram till detta, vad är då nästa steg?

Nu behöver du hitta en återförsäljare som säljer den typ av kamin du har tänkt installera och en installatör som kan utföra jobbet åt dig. Du kan ju alltid göra det på egen hand men det är ingenting vi rekommenderar då det är lätt att missa någon liten detalj som sedan kan innebära att kaminen börjar brinna. Det är väldigt onödigt att spara in de extra kronorna på att göra det själv ifall huset sedan brinner ner och det hela blir mycket dyrare.

I Skövde finns det en rad olika återförsäljare och installatörer att välja mellan vilket kan göra det hela väldigt rörigt. Det är här vi på värmehjälpen kommer in i bilden. Vi hjälper dig att hitta den perfekta hantverkaren åt dig. Använd dig av formuläret nedan för att få offerter skickade till dig från olika företag som installerar kaminer Skövde helt kostnadsfritt. Vi gör grovjobbet och du kan i lugn och ro luta dig tillbaka och jämföra de olika offerterna.

Vi garanterar att du kommer få minst en offert men oftast fler. Alla hantverkare vi erbjuder är sedan innan kvalitetssäkrade för att du ska få en säker installation.