Infrapaneler – Så funkar det 2018-04-18T13:08:53+00:00

Så funkar det

Infracomfort använder sig av den värme som genereras av långa infraröda vågor, samma våglängd som kroppen avger. Systemet bygger på att värma materia istället för luft, den lagrade energin i golv, väggar och tak värmer sedan luften.

Värmer sakerna, inte luften

Infracomfort värmepaneler värmer nämligen upp alla fasta material i ditt hem till skillnad från vanliga värmefläktar eller elradiatorer som värmer upp luften (konvektionsvärme). Infrapanelerna torkar automatiskt upp material – och du slipper kondensproblem. Den långvågiga infraröda strålningen har inga negativa effekter på våra kroppar. Infravärme – små luftrörelser som ger liten cirkulation av damm och allergiframkallande ämnen.
– Det unika med vårt system är att vi har den lägsta yttemperaturen och låg yttemperatur är lika med högre verkningsgrad.

Underhållsfritt
Att värma sitt hus med Infracomfort gör att man kan halvera sina uppvärmningskostnader. Systemet har en lång livslängd, inget underhåll och samma höga verkningsgrad också vid extrem kyla och snabba väderomslag.

Varma fötter och fönster
Med Infracomfort får du en jämn och behaglig inomhustemperatur med varma golv och dessutom inget kalldrag från fönstren. Det här är helt enkelt värmen som ger dig en överlägsen komfort och dessutom ger en lägre energikostnad.

Compare_01B

Bestäm själv!
Också för den formgivningsintresserade har Infracomfort mycket att erbjuda. Sortimentet är stort, det finns infrapaneler för både väggar, tak och fristående som punktvärme. Man kan själv designa sina infrapaneler med exempelvis egna bilder. Infracomfort är ett värmesystem som går att bygga ut efter behov.

Användningsområden
Med den flexibla teknologin och enkla installationen är användningsområdena många, exempelvis:
Butikskassalinjer
Kontor
Lager
Behandlingsrum
Hus
Lägenheter
Garage
Stall

Infracomfort infrapaneler kommer att revolutionera ditt hem. I stället för att köpa värmefläkt, luftvärmepump eller installera dyr bergvärme kan du nu värma upp ditt hem till ett bättre pris, miljömässigt hållbart och framförallt – du slipper oroa dig för fukt. Raimo Määtä installerade nio paneler i höstas och berättar att det har fungerat utmärkt.

– Jag bor utanför Umeå så vi kan ju ha kalla vintrar, men panelerna har hela tiden fungerat perfekt och avgett en skön och naturlig värme.
Att man kan styra panelerna med en kontroll är något som Raimo också uppskattar mycket.
– Jag kan sänka temperaturen i valfritt rum under en viss tid då jag inte är hemma till exempel.

Sover bättre

I dag sover Raimo bättre också, tack vare panelerna.
– Jag har installerat en panel i taket precis ovanför sängen i sovrummet. Det gör att jag inte behöver ha mycket värme i sovrummet och ger ett mycket behagligare klimat. Det gör att jag sover bättre och skönare. Raimo har även även satt upp paneler i stallet som de nu håller på att testa.

  • Vad behöver du hjälp med?

    • Vart ska arbetet utföras?

  • Dina Kontaktuppgifter