Eldstad utan Skorsten 2018-05-29T12:30:19+00:00

Eldstad utan skorsten

Det är väldigt populärt med kaminer idag. Allt fler och fler önskar att de hade en och väljer därför att ta steget fullt ut och installera en. Då det finns många olika typer och designer på kaminer idag hittar nästan alla en som de tycker om och som passar i just deras hem. Men om du nu bor i ett hus där det inte finns möjlighet att installera en ny skorsten, hur gör du då? En eldstad utan skorsten är det optimala i detta läget. Det är alltså en kamin som inte behöver en skorsten för att använda. Låter detta för bra för att vara sant? Både ja och nej.

Vad är en eldstad utan skorsten?

En eldstad utan skorsten är en typ av kamin som kan placeras i precis alla hem. Då den inte sitter fast i någonting är det fritt fram att flytta runt den precis efter vart du känner att du vill ha den. Den är både snygg och enkel att installera.

Men hur är det då möjligt att elda i en kamin som inte har någon skorsten tänker du då. En eldstad utan skorsten är inte en riktig kamin. Det är varken riktig eld eller rök utan en konstgjord konstruktion som ska lura ögat. Den liknar och fungerar en vanlig kamin men utan elden. Kort och gott är det ungefär som ett element format som en kamin med låtsaseld i.

Detta behöver faktiskt inte vara något negativt, tvärtom. Det kan faktiskt vara mycket bättre i vissa situationer. Du behöver aldrig oroa dig över att elden ska sprida sig och den behöver inget som helst underhåll(skorstensrenovering och sotning etc.). Den är optimal för dig som bor i en lägenhet, speciellt en hyresrätt då de ofta finns begränsningar för vad som får göras och inte.

Eldstad utan skorsten men med riktig eld?

Säg inte nej för tidigt, det finns faktiskt eldstäder utan skorstenar som ändå har en riktig eld. Dessa drivs av bioetanol vilket gör att du får en levande eldstad utan skorsten som dessutom är enkel att flytta runt och installera.

eldstad utan skorsten